Više

    Direktorica Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć Zenica u službenom posjetu Ministarstvu pravosuđa i uprave ŽP

    Najčitanije

    U prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Posavske u Odžaku održan je radni sastanak direktorice Zavoda za pravnu pomoć Zenica, Azra Moćević, ministra pravosuđa i uprave Mirsada Ahmetovića, direktorice Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći Melite Huseinović, te suradnika. Na sastanku se raspravljalo o tekućim pitanjima i problemima s kojima se susreću oba zavoda, kao i razmjena iskustava i analiza mogućnosti za poboljšanje rada.

    Obje direktorice izrazile su zadovoljstvo dosadašnjim radom i naglasile važnost suradnje između zavoda u različitim županijama. Na sastanku su identificirane zajedničke poteškoće, te potrebe za dodatnim kadrovima kako bi se osigurala pravovremena i učinkovita pomoć građanima koji si sami ne mogu priuštiti pravne usluge.

    U pogledu budućih planova, direktorice su dogovorile daljnju suradnju i zajedničke inicijative koje će omogućiti veću dostupnost pravne pomoći građanima u obje županije.

    Predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Posavske pozdravili su ovu inicijativu, naglasivši važnost koordinacije i solidarnosti među zavodima kako bi svi građani, bez obzira na mjesto prebivališta, imali jednaka prava i mogućnosti u pristupu pravnoj zaštiti. Ministarstvo je također izrazilo spremnost za daljnju podršku ovakvim projektima i unapređenju pravne pomoći na području cijele županije.

    Ova službena posjeta označava važan korak prema jačanju međužupanijske suradnje i stvaranju uvjeta za bolji, transparentniji i učinkovitiji rad zavoda za besplatnu pravnu pomoć u Bosni i Hercegovini.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti