Više

    Čestitka ministrice Andrić u povodu Svjetskog dana učitelja

    Najčitanije

    Poštovani odgojitelji, učitelji, nastavnici i svi uposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama Županije Posavske!

    Vama, koji svakodnevno obavljate odgovornu i plemenitu djelatnost odgoja i obrazovanja i skrbite se o djeci i učenicima u svakom drugom smislu, želim uputiti nekoliko riječi zahvale i ohrabrenja za nastavak upornog iznalaženja novih načina i mogućnosti podučavanja i odgoja naše djece.

    Vi ste opredjeljeni za životni poziv koji živite ne samo u školi, nego i u kući, na ulici i svakom drugom mjestu na kojem se nalazite. Svojim odgovornim radom i ponašanjem dajete primjer mladim naraštajima kako se odijevati, kulturno komunicirati i ophoditi, kako steći dobre navike točnosti, preciznosti, urednosti, ljubaznosti, tolerantnosti, pravednosti i puno drugih navika i umijeća koje oplemenjuju naš život i stvaraju zdravu društvenu zajednicu. Vi niste samo podučavatelji, nego prijatelji i drugi roditelji našoj djeci i učenicima, a to znači da stalno promišljate kako im prenijeti znanje i vještine, pokazati dobre navike, učiniti im život zanimljivijim te im unijeti toplinu i radost u ovo hladno digitalno okruženje.

    Ohrabrujem Vas, cijeneći vaš rad i uz zahvalnost za strpljivost i posvećenost svom poslu, ustrajte na teškom, ali lijepom putu odgoja i obrazovanja te nastavite voljeti i poštovati one koje podučavate bez obzira na sve zapreke na koje nailazite, jer je Vaša uloga u društvu neprocjenjiva i nezamjenjiva. Niti jedan virtualni sadržaj ne može zamijeniti Vaš nastavni sat održan u interakciji s učenicima. Stoga, u svoje osobno ime i u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, upućujem Vam srdačne čestitke povodom Svjetskog dana učitelja i da želju za učenjem i podučavanjem prenosite dalje na naše mlade naraštaje.

    Vaša ministrica Ana Andrić

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti