Više

    69. sjednica Vlade Županije Posavske

    Najčitanije

    Uz predsjedanje Đure Topića, danas je održana 69. sjednica Vlade Županije Posavske.
    JAVNE NABAVE
    Vlada je usvojila odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali za provođenje postupka javne nabave: radova prenamjene dijela školske kuhinje i blagovaonice u prostorije za produženi boravak procijenjene vrijednosti u iznosu cca 9.360,00 KM bez uračunatog PDV-a i roba opremanja školske kuhinje, blagovaonice i učionice za produženi boravak procijenjene vrijednosti u iznosu cca 8.870,00 KM bez uračunatog PDV-a.
    Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova provođenje energijske učinkovitosti na objektu velike sportske dvorane Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku – I faza. Procijenjena vrijednost radova iznosi cca 327.800,00 KM bez uračunatog PDV-a.
    Donesena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova provođenje energijske učinkovitosti na objektu Srednje strukovne škole Orašje u Orašju – I faza. Procijenjena vrijednost radova iznosi cca 250.000,00 KM bez uračunatog PDV-a.
    ODLUKE
    Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu Ministarstvu financija Županije Posavske u svrhu financijske potpore jedinici lokalne samouprave za infrastrukturne radove na lovačkoj kući u iznosu od 5.000,00 KM na račun Mjesne zajednice Kopanice.
    Vlada je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u svrhu financijske potpore u iznosu od 15.000,00 KM. OK „Napredak“ Odžak u iznosu od 10.000,00 KM u svrhu financijske potpore za međunarodno natjecanje u KUP CEV-a i NK „Korpar“ Grebnice u iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske potpore za sanaciju, renoviranje i opremanje klupskih prostorija.
    Donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske u svrhu sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima osnovnih škola i prvih razreda srednje škole s područja Županije Posavske u iznosu od 6.450,00 KM.
    Vlada je usvojila Odluku o preraspodijeli sredstava u Proračunu Županije Posavske za 2024. godinu između proračunskih korisnika. Uvidom u preliminarni presjek poslovanja za razdoblje 1.1.-31.8.2024. godine, a radi osiguranja uvjeta za neometani završetak proračunske godine, uočena je potreba za povećanjem planiranih rashoda u razdjelima pojedinih proračunskih korisnika i na pozicijama u ukupnom iznosu od 491.187,00 KM. Istovremeno se, uslijed smanjene potrošnje i/ili izostanka potrebe zbog novonastalih okolnosti, uočava višak planiranih sredstava u razdjelima pojedinih proračunskih korisnika. Ministarstvo financija Županije Posavske je mišljenja da se može izvršiti alokacija potrebnih sredstava, a da se time ne remeti redovito poslovanje korisnika.
    ZAKLJUČCI
    Usvojen je Zaključak o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske za isplatu naknade za izvlaštenu nekretninu u svrhu izgradnje raskrižja u Donjoj Mahali, a na temelju sporazuma o prijenosu prava vlasništva i naknade za eksproprijaciju nekretnine.
    Vlada je usvojila Zaključak o prihvaćanju Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavod zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2024. godinu, te se isti upućuje Skupštini Županije Posavske na daljnje postupanje.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti