Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 20.09.-26.09.2024. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Evidentirano je 7 prijava počinjenja kaznenih djela.

    Dana 20.09.2024.godine u 16,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od dežurne liječnice Doma zdravlja Odžak koja je prijavila da je zaprimljen pacijent J.G. rođen 1971.godine iz Vojskove kojeg je ugrizao pas. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su utvrdili da je pas u vlasništvu M.M. rođenog 1942.godine i Zorica i da je isti pas ugrizao J.G. pored obiteljske kuće M.M. dok se kretao cestom na biciklu. Sa događajem upoznat dežurni istražitelj OKP PU Odžak i dežurni tužitelj KT PK Orašje koji je naredio poduzimanje daljnjih mjera i radnji zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti.

    Dana 21.09.2024.godine u 23,10 sati PS Orašje zaprimila je prijavu policijskih službenika GP Orašje da je tijekom kontrole osoba i vozila na teretnom motornom vozilu marke Mercedes Atego kojim je upravljao S.Ć. rođen 1984.godine iz Brčkog postavljena krivotvorena registarska oznaka. Po prijavi postupili policijski službenici OKP PU Orašje koji su uradili očevid i poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom zbog osnova sumnje počinjenja kaznenog djela Krivotvorenje isprava.

    Dana 23.09.2024.godine u 16,20 sati policijski službenici PU Orašje prilikom redovne kontrole prometa izvršili su kontrolu putnika i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf V kojim je upravljao M.H. rođen 1997.godine iz Domaljevca i suvozač u vozilu I.K. rođen 1996.godine iz Donje Mahale. Pregledom vozila u istom je pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu gdje postoje osnovi sumnje da je počinjeno kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Policijski službenici SKP su na licu mjesta uradili očevid te poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom o istom događaju upoznat dežurni tužitelj KT PK Orašje.

    Dana 24.09.2024.godine u 07,55 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od I.V. rođen 1961.godine iz Donje Mahale koji je prijavio da je tijekom noći 23/24.09.2024.godine nepoznata osoba otuđila građevinski materijal i alat, čime postoje osnovi sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krađa. Po prijavi postupili policijski službenici OKP PU Orašje koji su na licu mjesta uradili očevid te poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakon s ciljem pronalaska počinitelja.

    Dana 24.09.2024.godine u 17,10 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od A.J. rođena 1995.godine iz Orašja koja je prijavila da je putem WhatsApp dobila audio zapis sa porukom prijetećeg sadržaja na život i tijelo od strane D.P. rođen 1988.godine iz Ugljare, čime postoje osnovi sumnje da je počinjeno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti. Po prijavi postupili policijski službenici OKP PU Orašje koji su D.P. lišili slobode i smjestili u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode te poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom.

    Dana 25.09.2024.godine u 09,20 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od D.B. rođen 1979.godine iz Donje Mahale koji je prijavio da je od strane maloljetnog M.Ž. putem društvenih mreža upućena prijetnja njegovom malodobnom sinu G.B. čime postoji sumnja da je počinjeno kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti. O istom događaju upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji je poduzeo mjere i radnje predviđene zakonom.

    Dana 25.09.2024.godine u 20,40 sati policijski službenici PS Odžak u ulici Aleje Mira na robnoj pijaci zatekli su osobe D.R. rođen 2000.godine iz Odžaka, R.B. rođen 2004.godine iz Odžaka i još četiri malodobne osobe A.J. rođen 2007.godine, F.S. rođen 2007.godine, L.J. rođen 2007.godine i E.B. rođen 2009.godine. Policijski službenici su vizualnim pregledom dijela mjesta na kojem su se nalazile navedene osobe pronašli dva PVC paketića i dva džointa u kojima se nalazila osušena zelena materija koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa marihuana. Po prijavi postupili policijski službenici SKP koji su na licu mjesta uradili očevid te poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom. O istom događaju upoznat dežurni tužitelj KT PK Orašje.

    JAVNI RED I MIR

    Evidentirana je 6 prijava narušavanja javnog reda i mira.

    Dana 19.09.2024.godine u 10,10 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od P.G. rođen 1968.godine iz Boka koji je prijavio da ima problema sa susjedom S.G. rođen 1959.godine iz Boka koji nesavjesno drži svog psa. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa navedenim osobama obavili razgovor i protiv S.G. podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 20,05 sati PS Orašje zaprimila je prijavu o narušavanju javnog reda i mira u Orašju koji je narušen od strane S.K. rođen 1977.godine iz Orašja drskim ponašanjem i vrijeđanjem K.J. rođen 1977.godine iz Orašja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su S.K. uručili prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 22,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira u Oštroj Luci koji je narušen od strane B.P. rođen 1973.godine iz Oštre Luke koji je u alkoholiziranom stanju stvarao buku i galamu na cesti. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su B.P. zbog upornosti u činjenu prekršaja lišili slobode i smjestili u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode. B.P. uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 24.09.2024.godine u 22,05 sati policijski službenici OPP PU Odžak prijavili su da je prilikom kontrole cestovnog prometa u Prudu narušen javni red i mir nepotrebnom bukom motora od strane S.V. rođen 2004.godine iz Šamca. Istom uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 25.09.2024.godine u 09,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu narušavanje javnog reda i mira u DZ Orašje koji je narušen od strane Z.P. rođen 1974.godine iz Donje Mahale u obliku drskog ponašanja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su Z.P. uručili prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 25.09.2024.godine u 14,15 sati PS Odžak zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira u Odžaku od strane H.D. rođen 1978.godine iz Modriče koji je prilikom kontrole cestovnog prometa omalovažavao i vrijeđao policijske službenike prilikom poduzimanja službenih radnji. Istom izdan prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    PROMET

    Evidentirano je 5 prijava prometnih nezgoda.

    Dana 21.09.2024.godine u 10,35 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi koja se dogodila u Domaljevcu u kojoj su sudjelovali I.K. rođen 1984.godine iz Domaljevca sa putničkim motornim vozilom marke Škoda Superb i K.P. rođen 1983.godine iz Domaljevca sa putničkim motornim vozilom marke Ford Focus. Na vozilima nastala manja materijalna šteta bez povrijeđenih osoba. Sudionici prometne nezgode razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o prometnoj nezgodi.

    Dana 21.09.2024.godine u 19,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi koja se dogodila u Tolisi u kojoj su sudjelovali T.J. rođena 2001.godine iz Orašja sa putničkim motornim vozilom marke Renault Clio i R.M. rođena 1986.godine iz Matića sa putničkim motornim vozilom marke Opel Corsa. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok povrijeđenih osoba nije bilo.

    Dana 21.09.2024.godine u 21,00 sati PS Orašje zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi koja se dogodila u Orašju u kojoj su sudjelovali B.S. rođen 1989.godine iz Tuzla sa putničkim motornim vozilom marke Seat Ibiza i D.S. rođen 2001.godine iz Puračića sa putničkim motornim vozilom marke Audi A4. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok su vozač B.S. i suvozač N.S. u putničkom motornom vozilu marke Seat Ibiza zadobili lake tjelesne ozljede.

    Dana 22.09.2024.godine u 02,05 sati PS Orašje zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi, samoslijetanje, koja se dogodila u Tolisi u kojoj je sudjelovao I.D. rođen 1996.godine iz Tolise sa mopedom marke Yamaha. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok je vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede.

    Dana 25.09.2024.godine u 17,45 sati PS Odžak zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi koja se dogodila u Vrbovcu u kojoj su sudjelovali P.G. rođen 1972.godine iz Vrbovca sa putničkim motornim vozilom marke Peugeot i A.G. rođen 1965.godine iz Potočana sa putničkim motornim vozilom marke Mercedes Vito. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi nastala materijalna šteta dok je A.G. zadobio ozljede.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježeno je 8 prijava ostalih događaja

    Dana 20.09.2024.godine u 16,10 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od A.M. iz Gornje Dubice koja je prijavila da ima nesuglasica sa svojim suprugom A.M. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su sa istima obavili razgovor i iste upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 22.09.2024.godine u 14,15 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od M.I. rođen 1960.godine iz Ade koji je prijavio oštećenje nadgrobnog spomenika njegove supruge na mjesnom groblju u Novom Selu. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak o istom događaju sačinjena službena bilješka i upoznat dežurni istražitelj OKP PU Odžak.

    Dana 22.09.2024.godine u 22,35 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od E.S. rođen 2004.godine iz Odžaka koji je prijavio nesuglasice sa svojim ocem F.S. rođen 1983.godine iz Odžaka. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su sa istima obavili razgovor i iste upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 08,20 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od E.D. rođena 1979.godine iz Odžaka koja je prijavila da je pas u vlasništvu A.M. bez nadzora vlasnika i da napada njenu djecu. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su sa istima obavili razgovor i A.M. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 10,30 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od D.P. rođen 1983.godine iz Matića koji je prijavio da je njegov stric pronašao NUS na njivi koja se nalazi u neposrednoj blizini lovačke kuće u Matićima. O istom događaju upoznati djelatnici Civilne zaštite te o istom sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 18,55 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od V.I. rođen 1996.godine iz Orašja koji je prijavio da ima problema sa E.P. rođen 1989.godine iz Orašja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa navedenim obavili razgovor i E.P. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 23.09.2024.godine u 20,00 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od A.Š. rođena 1989.godine iz Orašja koja je prijavila da ima problema sa S.K. rođen 1984.godine iz Orašja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa navedenim obavili i S.K. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba o istom događaju sačinjena službena bilješka.

    Dana 25.09.2024.godine u 12,20 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od T.Dž. rođena 1989.godine iz Orašja koja je prijavila oštećenje na putničkom motornom vozilu marke Audi Q7. Po prijavi postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su o istom događaju sačinili službenu bilješku.

    GLASNOGOVORNIK
    Miroslav Džebić

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti