Više

    Predsjednik Vlade Županije Posavske nazočio potpisivanju ugovora o financiranju programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH

    Najčitanije

    U Biskupijskom centru u Mostaru je održana svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu. Okupljenima su se obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i biskupijski generalni vikar don Nikola Menalo.
    Za projekte u Županiji Posavskoj potpisani su ugovori u iznosu od 600.000,00 eura. Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je potpisao ugovor za drugu fazu izgradnje Vatrogasnog doma u vrijednosti 95.000,00 eura. Također, potpisani su ugovori i za projekte: Unapređenje odgojno-obrazovnog sustava u OŠ Vladimira Nazora u Odžaku za sportsku dvoranu I. faza Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP; dogradnja Dječjeg vrtića „Pčelica“ Orašje Grad Orašje; Mala Vijećnica-Beledija za rekonstrukciju i revitalizaciju Općina Odžak; Zdravstveno-rehabilitacijski centar Općina Domaljevac-Šamac; 29. Dani hrvatskog filma „Ivo Gregurević“ Udruga filmski festival „Ivo Gregurević“ i Zaštita tradicijskog i kulturnog blaga Hrvata Bosanske Posavine kroz kulturu i znanost HKD Napredak Odžak.

    Potpisano je 199 ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 25. srpnja 2024. godine, je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2024. godinu u iznosu od 6.500.000,00 eura. Sredstva su raspodijeljena na 23 projekta iz područja prosvjete i znanosti, 38 projekata iz područja kulture, 12 iz područja zdravstva, 94 iz područja poljoprivrede, te 32 projekta iz ostalih područja.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti