Više

    Radni sastanak ministrice Andrić s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

    Najčitanije

    Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ana Andrić, zajedno sa suradnicima, održala je jučer (20.8.2024. g.) u zgradi Vlade Županije Posavske radni sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola ŽP.
    Tema radnog sastanka bila je organizacija nastave u novoj školskoj 2024./2025. godini. Ravnatelji osnovnih i srednjih škola nastojali su dobrom komunikacijom i međusobnom suradnjom riješiti neka sporna pitanja kako bi svi učenici u Županiji Posavskoj imali stručno zastupljenu nastavu.
    Ministrica Andrić priopćila je ravnateljima da će se u svim prvim i šestim razredima osnovne škole, kao i u prvom razredu opće gimnazije nastava izvoditi prema novom nastavnom planu i kurikulu. Ministarstvo je proteklih mjeseci intenzivno radilo na pripremi zakonskih pretpostavki koje omogućuju primjenu novih predmetnih kurikula (Zakon o osnovnom školstvu, Zakon o srednjem školstvu, Zakon o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole) te organiziralo stručne obuke učitelja/nastavnika za primjenu predmetnih kurikula, kako sve bilo spremno za početak nove školske godine.
    Prvi dan nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u Županiji Posavskoj je 2. rujna 2024. godine, a učenici predškole i prvih razreda polaze u školu 9. rujna 2024. godine, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti