Više

    Održana XIV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

    Najčitanije

    Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 21. 5. 2024. godine, održana je XIV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
    Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o pečatu Županije Posavske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem školstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Županiji Posavskoj, Odluku o izmjeni Odluke o dopuni Odluke o osnivanju Kolegija Skupštine Županije Posavske, Odluku o imenovanju člana Odbora za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o davanju na korištenje i upravljanje ili zajedničko korištenje i upravljanje nekretnina u vlasništvu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj Vladi Županije Posavske, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2023. godinu i Program rada Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2024. godinu.
    Također, zastupnici su primili k znanju: Informaciju o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2023. godinu i Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2023. godinu i Informaciju o Programu rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2024. godinu.
    Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Drago Zečević i Emir Beširević.
    Dana 20. 5. 2024. godine svoje XI. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

    U izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić je nakon zasjedanja Skupštine ŽP izjavio:
    -Na dnevnom redu smo imali četiri zakona, nekoliko tehničkih odluka, izvješća o radu i programske aktivnosti županijskih ustanova i Agencije za privatizaciju. Kada se radi o donošenju zakona, možemo biti zadovoljni, pratimo ono što je u programu rada Skupštine ŽP za tekuću godinu i predviđeno. Donijeli smo novi Zakon o pečatu ŽP. Zakon o pečatu ŽP je jedan od najstarijih koji je donesen na razini Županije prije 27 godina, nije pretrpio nikakve dopune, ali se puno toga događalo i sasvim je bilo normalno da se ide s donošenjem novog Zakona o pečatu ŽP koji je prošao formu nacrta i na neki način dobio potporu većine zastupnika. Kada govorimo o setu zakona iz područja školstva, izmjene i dopune Zakona o osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, donošenje novih nastavnih udžbenika, želim naglasiti da su ti zakoni dobili potporu od svih zastupnika. Imali smo nekoliko tehničkih odluka, o popunjavanju skupštinskih tijela. Također, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Službe za upošljavanje, ono je dobilo potporu većine zastupnika i skoro su sve točke prošle jednoglasno. Iz godine u godinu se diže ljestvica rada i to su prepoznali zastupnici, tako da su dali pozitivno očitovanje po pitanju Izvješća o radu, a isto tako i Programa rada. Kada govorimo o Agenciji za privatizaciju, Izvješće o radu su zastupnici primili k znanju. Radi se o jednom vrlo stručnom i dobrom izvješću i mislim da će ono pružiti rezultate u narednom razdoblju, naglasio je u izjavi predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti