Više

    Radni sastanak o implementaciji Zakona o imovini

    Najčitanije

    U prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Posavske danas (12.1.) u Odžaku održan je radni sastanak na temu implementacije Zakona o imovini Županije Posavske. Sastanku su prisustvovali ministar pravosuđa i uprave Županije Posavske Mirsad Ahmetović, Županijska pravobraniteljica Anamarija Čolić, ravnatelj Agencije za privatizaciju Iljo Kopić, zemljišno knjižni referent u Općinskom sudu Đuro Lukačević.
    Sastanak je bio konstruktivan te su dogovoreni daljnji koraci u implementaciji zakona.
    Svi prisutni na sastanku su složni da su Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o imovini Županije Posavske stvoreni uvjeti za stjecanje prava vlasništva na nekretninama na kojima je u zemljišnim knjigama nadležnog suda upisano društveno, odnosno državno vlasništvo, a pravo upravljanja i/ili korištenja i/ili raspolaganja u korist pravne osobe sa sjedištem u Republici Srpskoj ili Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, a koja je privatizirana ili je predmetom privatizacije ili su ta prava upisana na njenog pravnog prednika.
    Usvajanjem ovog zakona stvoren je pravni temelj za upis vlasništva nad pomenutim nekretninama.
    Napominjemo da su izmjene i dopune navedenog zakona rađene u konzultaciji s Uredom visokog predstavnika u BiH (OHR), izvijestili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave ŽP.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti