Više

    Danas u Vladi ŽP potpisano 42 ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji

    Najčitanije

    Potpisivanje ugovora o subvencioniranju prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji upriličeno je danas (29.12.) u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. Po Javnom pozivu za subvencioniranje prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji ostvarile su pravo na subvenciju 42 obitelji, duplo više nego je to bilo prošle godine. Potpisivanju je nazočio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, a ugovore s korisnicima je potpisao ravnatelj Ureda za obnovu, stambeno zbrinjavanje i raseljene osobe Vlade ŽP Ilija Bernatović. Vrijednost dodijeljene subvencije iznosi 1,5 prosječne mjesečno neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u prvom tromjesečju tekuće kalendarske godine prema podatku Federalnog zavoda za statistiku. Ove godine taj iznos je bio 1.833,00 KM. Ukupan period subvencioniranja je osam godina, a produžava se još dvije godine za svako dijete.

    U izjavi za medije predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je uz ostalo kazao:
    -Raduje nas što smo danas organizirali potpisivanje ugovora sa mlade obitelji koje će biti korisnici naše subvencije. Za nas u Vladi ovo potpisivanje ugovora je jedan od najbitnijih događaj u toku godine. Kroz ovu značajnu demografsku mjeru želimo prvenstveno pomoći mladim obiteljima kod rješavanja prvog stambenog pitanja što znamo da je jako veliki problem za većinu. Vjerujem da će im ove subvencije pomoći da se brzo usele u svoje nove stambene objekte i da ih razvijaju, nadamo se sa puno članova.
    -U Proračunu smo predvidjeli, dodao je predsjednik Vlade, brojne demografske mjere uz ostalo dječji doplatak, pomoć porodiljama i uposlenim i neuposlenim, mjere pomoći obiteljima s djecom kroz školovanje, sufinanciranje prijevoza do škole, nabavke udžbenika, stipendije. Ovo je također jedna od mjera gdje je sada ukupno 121 mlada obitelj korisnik ove subvencije. Sa nizom ovakvih i sličnih mjera pokušavamo pomoći prvenstveno obiteljima sa djecom, i to u svim segmentima življenjima. Vjerujem da će to zajedno s mjerama koje radimo u gospodarstvu u poljoprivredi, infrastrukturi dati ovoga efekt na njihov opstanak i život ovdje u Županiji Posavskoj, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti