Više

    U Županijskoj bolnici Orašje predstavljen uspješno realiziran projekt „Uspostava palijativne skrbi“

    Najčitanije

    U Županijskoj bolnici u Orašju danas (07.12.) predstavljen je uspješno realizirani projekt u sklopu programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Županijske bolnice Orašje i Opće županijske bolnice Vinkovci pod imenom „Unapređenje palijativne skrbi“. Projekt je financijski vrijedan 49.000,00 eura, implementiran i prije zadanog roka, a danas i predstavljen zdravstvenim djelatnicima, sudionicima projekta i zainteresiranoj javnosti.

    Skup je otvorio ravnatelj županijske bolnice prim. dr. Perica Jelečević te naglasio njegov značaj za ukupno zdravstvo i proširenje lepeze zdravstvenih usluga kojima su stvoreni temelji za razvijanje palijativne skrbi. Tijek realiziranja projekta pojasnila je Margita Živković Ivanović. Dr. Mara Marković kao koordinator tima za palijativnu skrb govorila je o tome što obuhvaća palijativna skrb i kako će se provoditi na terenu.

    -Županijska bolnica Orašje je partner Općoj bolnici Vinkovci u ovom projektu. Ovaj projekt traje oko godinu dana i mi smo obveze prvi završili i u smislu nabavke opreme, edukacije. Jučer smo dobili povrat sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja iz Zagreba tako da mogu sa zadovoljstvom reći da je ovaj projekt vrlo uspješno okončan na zadovoljstvo i djelatnika i Županijske bolnice, a prije svega naših budućih pacijenata koji će zahtijevati palijativnu njegu što se tiče bolničkog nivoa. U ovome projektu od lokalnih zdravstvenih ustanova nama je partner Dom zdravlja Orašje, ali mi mislimo dalje proširit tu aktivnosti na Domove zdravlja Domaljevac-Šamac i Odžak. Vinkovačka bolnica, odnosno zdravstvo Županije Vukovarsko-srijemske provodi programe palijativne skrbi već desetak godina i to vrlo uspješno, a budući smo mi tek na početku nama je ovo dobra edukacija za početak institucionalnog djelovanja na našem području na korist pacijenata, naglasio je prim. dr. Jelečević.
    Vrijednost projekta za Županijsku bolnicu Orašje je 26.536,20 eura, projektom dobivenih iz EU fondova je 15.977,00 eura, a sufinanciranje je u iznosu od 10.737,20 eura. Realizacijom ovog projekta postavljeni su temelji za razvijanja palijativne skrbi te omogućeno informatičko povezivanje Županijske bolnice Orašje i Doma zdravlja Orašje.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti