Više

    30. obljetnica utemeljenja Specijalne policije Fenix Posavina

    Najčitanije

    Ministar branitelja Županije Posavske Ilija Mišković nazočio je danas (28.7.) 30. obljetnici utemeljenja Specijalne policije Fenix Posavina. Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i opijelom za poginule i umrle pripadnike Specijalne policije Fenix, kod Spomen obilježja u Gradskom parku u Orašju, započeo je program obilježavanja 30. obljetnice osnutka SP Fenix Posavina.
    Vijence su položili i svijeće zapalili: predstavnici Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Fenix Posavina na čelu s predsjednikom Ivom Pranjićem, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata umirovljeni general – pukovnik Marijan Mareković, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Stevo Culej, generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić i konzulica RH u Orašju Jadranka Modrić, izaslanstvo Ministarstva branitelja ŽP s udrugama županijskih zajednica i općinskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja ŽP i Bosanske Posavine predvođeno ministrom branitelja Ilijom Miškovićem i izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova ŽP.
    Opijelo je izmolio oraški župnik fra Bono Kovačević, uz pratnju vojnog kapelana fra Marinka Živkovića. U sjećanje na poginule i umrle pripadnike Fenixa služena je sveta misa zadušnica u oraškoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, nakon čega su se sudionici obljetnice, u mimohodu, uputili prema restoranu Centar, gdje je održana svečana akademija „Ponos, snaga, zajedništvo“, na kojoj su dodijeljena priznanja obiteljima poginulih i umrlih pripadnika policije te zahvale svima koji su za vrijeme Domovinskog rata sudjelovali u organiziranju formiranja posebne postrojbe za specijalne namjene, koja sada nosi naziv Fenix Posavina.

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti