Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 17.07.-23.07.2023. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

    Dana 18. srpnja 2023. godine oko 01,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.H. rođen 2004. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da je S.T. rođen 1986. godine, nastanjen u Odžaku nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na imenovanog. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i imenovane uputila u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik kod obojice konstatirao lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ policijski službenici su poduzeli mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

    Dana 19. srpnja 2023. godine oko 20,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba prijavila da ima problema sa svojim ocem u njihovoj obiteljskoj kući na području Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila muškarca i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istim će biti provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelj i sudac Općinskog suda u Orašju.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.E.DŽ. nastanjen u Orašju prijavio da je u protekla tri dana nepoznata osoba ili više njih otuđila osobno vozilo Škoda Fabia koje je bilo parkirano u Orašju ispred obiteljske kuće I.K. čija je vrijednost oko 2200 KM. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji je poduzeo mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 11,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.A. prijavila da je nakon kupovine u u TC Maxi u II ulici u Orašju na pultu ostavila novčanik u kojem se nalazilo oko 400 KM te kada je nakon nekoliko minuta primijetila da ga je zaboravila i vratila se do navedenog mjesta novčanik nije zatekla. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji je poduzeo mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Utaja“.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 14,00 sati S.D. rođen 1991. godine, nastanjen u Matićima i njegov otac V.D. rođen 1960. godine, nastanjen u Matićima su počinili KD „Sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“. Tom prigodom je imenovani S.D. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba dok su postupajući policijski službenici zbog zadobivenih ozljeda zatražili liječničku pomoć u DZ Orašje. O događaju je upoznat nadležni tužitelj koji je usmeno naložio provođenje istrage te će nad imenovanim S.D. i V.D. biti provedeno kriminalističko istraživanje.

    Dana 23. srpnja 2023. godine oko 16,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom osobnog vozila, kojim je upravljao I.D. rođen 1995. godine, nastanjen u Republici Hrvatskoj, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

    JAVNI RED I MIR

    Zabilježeno je pet prijava narušavanja javnog reda i mira.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 11,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je djelatnik DZ Orašje prijavio da je muškarac u DZ Orašje vrijeđao dežurnog liječnika. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja potvrdila navode prijave i utvrdila da je Z.P. rođen 1974 godine, nastanjen u Donjoj Mahali narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 14,00 sati K.D. rođena 1966. godine, nastanjena u Matićima je narušila javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 13,40 sati Đ.O. rođena 2001. godine, nastanjena u Sarajevu i malodobna A.A. su narušile javni red i mir prosjačenjem. Imenovanoj Đ.O. je uručen prekršajni nalog dok će protiv malodobnice biti pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 21. srpnja 2023. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira stvaranjem nepotrebne buke motornim vozilima. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da su JRiM narušili I.P. rođen 2001. godine, nastanjen u Domaljevcu, J.D. rođen 1999. godine, nastanjen u Domaljevcu i M.S. rođen 1995. godine, nastanjen u Domaljevcu. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.
    Dana 22. srpnja 2023. godine oko 22,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.P. rođen 1967. godine, nastanjen u Orašju prijavio da ima problema sa svojim sinom L.P. rođen 1996. godine, nastanjen u Orašju. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja dolaskom na mjesto događaja zatekla imenovane te sa istim obavila obavijesne razgovore da bi u jednom trenutku L.P. počeo bezobzirno vrijeđati svoga oca M.P. čime je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem. Zbog upornosti u činjenju prekršaja L.P. je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te je istom uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    PROMET

    Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici XV M. Brigade i u kojoj su sudjelovali M.F. iz Vukosavlja i M.M. iz Gračanice koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 18. srpnja 2023. godine oko 22,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima u ul. Oslobođenja. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo Z.M. nastanjena u mjestu Maoča, općina Brčko. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će policijski službenici nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku vozača koji se udaljio s mjesta događaja.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 07,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VI Ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo A.K. nastanjen u Derventi. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će policijski službenici nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku vozača koji se udaljio s mjesta događaja.

    Dana 22. srpnja 2023. godine oko 13,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci u ul. Šošino brdo. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali E.O. iz Orašja i A.P. iz Pelagićeva koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 516 vozila i vozača. Uručili su 129 prekršajnih naloga, 20 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 3 vozila i 4 vozača.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježene su 24 prijave ostalih događaja

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 08,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.K. iz Oštre Luke prijavljuje da ima problema s I.K. iz Oštre Luke. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je I.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 08,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je F.K. iz Ade pronašao beživotno tijelo M.Č. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Odžak koji je utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.P. iz Oštre Luke prijavljuje da je prilikom čišćenja tavana očeve kuće pronašao neeksplodirano ubojito sredstvo. O događaju upoznati službenici Županijske uprave Civilne zaštite.

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 14,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.T. iz Odžaka prijavio da mu je navodno otuđena motorna pila iz vikendice. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesni razgovor te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 17. srpnja 2023. godine oko 23,55 sati policijski službenici PS Orašje su zbog ne primjerenog ponašanja upozorili B.H. iz Tuzle koja je uznemiravala A.P. iz Orašja.

    Dana 18. srpnja 2023. godine oko 07,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.Š. iz Posavske Mahale prijavila da je nepoznata osoba tijekom noći lupala na ulazna vrata od njene obiteljske kuće te je bacala jabuke na prozor kuće. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesni razgovor te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 18. srpnja 2023. godine oko 21,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar na deponiji smeća u Brvniku. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

    Dana 18. srpnja 2023. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da nepoznata muška osoba uznemirava djelatnike TC Bingo u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesni razgovor s djelatnicom TC Bingo B.J. nastanjena u Modriči koja je na video nadzoru pokazala trenutak kada je došlo do uznemiravanja. Policijski službenici su operativnim radom utvrdili da se radi o N.K. iz Odžaka s kojim su obavili obavijesni razgovor i istog upozorili zbog ne primjerenog ponašanja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 19. srpnja 2023. godine oko 13,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.U. nastanjen u Austriji prijavio oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku te je imenovanom izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 19. srpnja 2023. godine oko 19,12 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom Š.Š. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa susjedom F.B. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 19,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je A.M. iz Domaljevca prijavio oštećenje na osobnom vozilu vlasništvo R.M. koje je bilo parkirano ispred obiteljske kuće prijavitelja i koja su nastala 19.07.2023 godine uslijed olujnog nevremena. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku te su fotografirali oštećenja.

    Dana 20. srpnja 2023. godine oko 20,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom R.Đ. iz Domaljevca prijavljuje da ima problema sa suprugom J.Đ. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je J.Đ. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 07,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.M. nastanjen u Brčkom prijavio oštećenja na osobnom vozilu vlasništvo poduzeća Leonardo koja su nastupila uslijed nevremena. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja na vozilu te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 07,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.Š. nastanjena u Tolisi prijavila oštećenja na osobnom vozilu vlasništvo imenovane koja su nastupila uslijed nevremena. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja na vozilu te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 08,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.P. nastanjen u Matićima prijavio oštećenja na osobnom vozilu vlasništvo A.P. koja su nastupila uslijed nevremena. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja na vozilu te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. Godine u vremenu od 09,30 do 10,30 sati temeljem naloga Općinskog suda u Orašju na gradskom groblju u Orašju je izvršena ekshumacija tijela preminulog S.A. Ekshumaciju, kao i prijevoz tijela su izvršili uposlenici pogrebnog poduzeća Sabur iz Prijedora uz nazočnost policijskih službenika MUP-a ŽP.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 16,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je C.P. nastanjena u Novom Selu prijavila oštećenja na osobnom vozilu na njezinom osobnom vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru ispred motela Vila Aroma koja su nastupila na nepoznat način. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja na vozilu te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 19,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.L. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa svojim ocem P.L. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 21. srpnja 2023. godine oko 20,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Odžaka prijavljuje da ima problema sa susjedom F.Č. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 22. srpnja 2023. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom N.Dž. iz Odžaka prijavljuje da je u Odžaku ulici R. Porobića preko puta teretane „Chapion fitnes centar“ nepoznati muškarac iz ruku oteo mobilni telefon njegovoj malodobnoj kćerki. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 22. srpnja 2023. godine oko 22,46 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.T. iz Gornje Dubice prijavio da se u vikendici vlasništvo M.S. iz Gornje Dubice pušta preglasna glazba. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 23. srpnja 2023. godine oko 15,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.A. iz Bukove Grede prijavljuje da ima problema s M.V. iz Donje Mahale. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je M.V. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 23. srpnja 2023. godine oko 20,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.I. iz Kutine prijavljuje nestanak I.L. iz Kutine s kojom živi u vanbračnoj zajednici. Naime prijavitelj je prijavio da mu se imenovana I.L. zadnji puta javila telefonom 21.07.2023 godine oko 02,20 sati i rekla da je u Orašju. Imenovana I.L. koristi osobno vozilo vlasništvo prijavitelja.

    Dana 24. srpnja 2023. godine oko 01,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena preglasna glazba u ulici R. Porobića u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 15 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 1 asistenciju te su evidentirali 1 prekoračenja rada ugostiteljskog objekta.

    Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 39 prijava sigurnosnih događaja.


    GLASNOGOVORNIK
    Zdenko Ćubel

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti