Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 12.6.-18.6.2023. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.H. rođena 2000. godine, nastanjena u Orašju prijavila da je istog dana oko 16,30 sati njezina svekrva M.H. rođena 1963. godine, nastanjena u Orašju ostavila bicikl marke Hercules u Orašju u III ulici kod zgrade HPT da bi oko 18,30 sati primijetila da se bicikl ne nalazi na mjestu gdje je ostavljen. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će poduzeti mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

    Dana 13. lipnja 2023. godine oko 16,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je malodobna osoba prijavila da je njezina malodobna prijateljica konzumirala opojnu drogu pri čemu joj je pozlilo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je navedene zatekla iza zgrade ŠC Fra Martin Nedić, kao i djelatnici DZ Orašje koji su vozilom hitne pomoći malodobnicu u besvjesnom stanju prevezli u ŽB Orašje gdje je zadržana na liječenju. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da je malodobnica uživala opojnu drogu s drugim malodobnikom kojeg su pronašli i koji je službenicima predao kutiju od cigareta u kojoj su se nalazile 2 cigarete i jedna do pola ispušena cigareta u kojima se nalazi biljna materija koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. O događaju su upoznati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji će zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom. O događaju je obaviješten i nadležni tužitelj.

    Dana 16. lipnja 2023. godine oko 15,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.J. rođen 1977. godine, nastanjen u D. Dubici prijavio da je njegov malodobni sin igrajući se s prijateljima ispred OŠ Vladimira Nazora u Odžaku nehotice oštetio prednje vjetrobransko staklo na vozilu vlasništvo B.L. rođena 1979. godine, nastanjena u Odžaku. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid te su o događaju obavijestili nadležnog tužitelja.

    Dana 16. lipnja 2023. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.F. rođen 1982. godine, nastanjen u D. Mahali prijavio da je nepoznata osoba ili više njih u vremenskom razdoblju od 13.06.2023 godine pa do trenutka prijave otuđila osobno vozilo vlasništvo H.K., rođena 1982. godine, nastanjena u Brčkom koje se nalazilo parkirano na parking prostoru zgrade u kojoj se nalazi Općinski sud u Orašju. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid te su o događaju obavijestili nadležnog tužitelja.

    Dana 17. lipnja 2023. godine oko 23,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.M. rođena 1992. godine, nastanjena u Modriči prijavila da je nepoznata osoba ili više njih podesnim predmetom oštetila njezino osobno vozilo koje je bilo parkirano u XIV. ulici u Orašju. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid te su o događaju obavijestili nadležnog tužitelja.

    JAVNI RED I MIR

    Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

    Dana 13. lipnja 2023. godine oko 21,11 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.M. rođen 1962. godine, nastanjen u Ugljari prijavio da su dva nepoznata muškarca u ugostiteljskom lokalu Joker u Orašju narušili javni red mir. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir naročito drskim ponašanjem narušio E.A. rođen 1993. godine, nastanjen u Brčkom kojemu je u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske uručen prekršajni nalog.

    Dana 14. lipnja 2023. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u trgovini Yimor u Ugljari. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM prosjačenjem narušio S.M. rođen 1984. godine, nastanjen u Novom Gradu-Sarajevo kojemu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 16. lipnja 2023. godine oko 12,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Đ.V. rođen 1963. godine, nastanjen u Oštroj Luci, uposlenik komunalnog redarstva Grada Orašja, prijavio narušavanje javnog reda i mira vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe od strane nepoznate muške osobe. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir narušio D.K. rođen 1981. godine, nastanjen u D. Mahali kojemu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    PROMET

    Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 07,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na benzinskoj crpki ROX i u kojoj je sudjelovala E.P. iz Gradačca koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo K.M. iz Grebnica. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 12,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru kod zgrade Elektroprivrede HZHB i u kojoj su sudjelovali D.B. iz Pruda i Z.P. iz Potočana koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru gradskog stadiona Goal i u kojoj su sudjelovali M.M. iz Orašja i M.M. iz Matića koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 15. lipnja 2023. godine oko 18,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.D. iz Oštre Luke koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 16. lipnja 2023. godine oko 20,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 17. lipnja 2023. godine oko 13,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na parking prostoru TC Yimor i u kojoj su sudjelovali N.V. iz Vukosavlja i D.K. nastanjen u mjestu Crkvina, općina Šamac koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 603 vozila i vozača. Uručili su 115 prekršajnih naloga, 15 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 7 vozila i vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježeno je 12 prijava ostalih događaja

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je P.O. iz Orašja prijavio oštećenje kotača na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je J.K. iz Oštre Luke prijavio oštećenje vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo imenovanog. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 12,25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Domaljevac-Šamac prijavio da je u obiteljskoj kući u Domaljevcu pronađeno beživotno tijelo Đ.B. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

    Dana 12. lipnja 2023. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.Ž. iz Orašja prijavljuje da ga uznemirava M.M. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 13. lipnja 2023. godine oko 13,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.S. iz Odžaka prijavio A.G. da prolazi pokraj njegove kuće i da ga provocira. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama sastavila službenu zabilješku.

    Dana 13. lipnja 2023. godine oko 19,26 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.B. iz Odžaka prijavljuje da je ispred ugostiteljskog lokala Hype pronađen 1 metak od strane F.B. koji joj je predao. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je sastavila službenu zabilješku o postupanju.

    Dana 13. lipnja 2023. godine oko 23,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom D.A. iz Oštre Luke prijavljuje da ga uznemirava J.K. iz Oštre Luke. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je J.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 14. lipnja 2023. godine oko 16,18 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni djelatnik DZ Orašje prijavio da je u obiteljskoj kući u Vidovicama pronađeno beživotno tijelo I.I. iz Vidovica. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

    Dana 17. lipnja 2023. godine oko 16,07 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom I.K. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa susjedom M.M. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 17. lipnja 2023. godine oko 23,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljena preglasna glazba u Orašju u XXIV. ulici. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 18. lipnja 2023. godine oko 10,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom A.M. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa susjedom E.O. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je E.O upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 18. lipnja 2023. godine oko 20,05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.B. iz Domaljevca prijavljuje da ga uznemirava L.M. iz Domaljevca. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je L.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 23 nepoznate osobe te su izvršili 3 pratnje i 1 osiguranje javnog okupljanja kao i povremene obilaske školskih ustanova i vrtića na području Županije Posavske.

    Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 26 prijava sigurnosnih događaja.

    GLASNOGOVORNIK
    Zdenko Ćubel

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti