Više

    Pregled sigurnosnih događaja za period 5.6.-11.6.2023. godine

    Najčitanije

    Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

    KRIMINALITET

    Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

    Dana 05. lipnja 2023. godine oko 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik ŽB Orašje prijavio da je zaprimio pacijenta M.M. rođen 1931. godine, nastanjen u Vidovicama s teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život koji je nakon što mu je pružena liječnička pomoć upućen vozilom hitne pomoći u SKC Tuzla. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovani zadobio ozljede u šumi u Vidovicama. Patrolna ophodnja se uputila na mjesto događaja te je isto osigurala do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi“ na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom. Očevidom je utvrđeno da su ozljede nastupile kada je drvo, koje je motornom pilom posjekao P.M. rođen 1960. godine, nastanjen u Austriji, palo na imenovanog M.M. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

    Dana 08. lipnja 2023. godine oko 19,48 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.B. rođen 1995. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da je u dvorište obiteljske kuće njegovog brata došao M.B. rođen 1980. godine, nastanjen u Vrbovcu, te prijeti da će ubiti njegovog brata i ostale ukućane. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su na mjestu događaja zatekli imenovanog S.B. te njegovu braću E.B. i S.B. dok se na ulici ispred adrese prijavitelja nalazio imenovani M.B. sa vidljivim ozljedama u predjelu glave koji je vozilom hitne pomoći prevezen u DZ Odžak gdje mu je ukazana liječnička pomoć nakon koje je odvezene u ŽB Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. Na mjestu događaja su dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar izvršili očevid te su o događaju izvjestili nadležnog tužitelja.

    Dana 08. lipnja 2023. godine oko 21,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da mu A.G. rođen 1970. godine i Ž.G. obojica iz Vrbovca, upućuju prijetnje da će napasti na život i tijelo što je kod A.S. izazvalo osjećaj ugroze. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ te je o prijavi upoznat nadležni tužitelj.

    Dana 08. lipnja 2023. godine oko 23,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.G. rođen 1978. godine, nastanjen u Vrbovcu prijavio da mu A.S. rođen 1970. godine, nastanjen u Odžaku upućuje prijetnje da će napasti na život i tijelo što je kod A.G. izazvalo osjećaj ugroze. O prijavi je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ te je o prijavi upoznat nadležni tužitelj.

    JAVNI RED I MIR

    Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

    Dana 07. svibnja 2023. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Orašju u I ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM vršenjem nužde na javnom mjestu dostupnom pogledima građana narušio A.P. rođen 1974. godine, nastanjen u Orašju. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    Dana 08. lipnja 2023. godine oko 17,50 sati u PS Orašje je nepozvan pristupio S.B. rođen 1974. godine, nastanjen u Donjoj Mahali te je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

    PROMET

    Evidentirano je deset prijava prometnih nezgoda.

    Dana 05. lipnja 2023. godine oko 09,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini benzinske crpke AGS i u kojoj su sudjelovali V.M. iz Brčkog i A.R. iz Vinkovaca koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 23,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na kružnom toku u neposrednoj blizini TC City centar IN u kojoj je sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s prometnim znakom.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u Športskoj ulici i u kojoj su sudjelovali M.P. iz Šamca koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.L. iz Domaljevca. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 08. lipnja 2023. godine oko 00,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru hotela Navis. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo I.M. iz Kostrča U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 09. lipnja 2023. godine oko 02,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.B. iz Donje Mahale i M.K. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je M.B. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja.

    Dana 09. lipnja 2023. godine oko 12,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru ispred DZ Orašje. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala A.O. nastanjena u mjestu Ledenice Donje, općina Gradačac koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s dva parkirana osobna vozila vlasništvo N.K.M. i A.D. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

    Dana 10. lipnja 2023. godine oko 08,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci i u kojoj su sudjelovali J.D. i N.R. oboje iz Oštre Luke koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 10. lipnja 2023. godine oko 09,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vidovicama i u kojoj su sudjelovali I.L. i M.D. oboje iz Vidovica koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 10. lipnja 2023. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M 1.8 i u kojoj su sudjelovali I.M. nastanjen u mjestu Jaruge, Republika Hrvatska i Đ.Đ. iz Domaljevca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

    Dana 11. lipnja 2023. godine oko 00,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik u ŽB Orašje prijavio da je u bolnicu dovezen muškarac s ozljedama zadobivenim u prometnoj nezgodi. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o N.J. nastanjen u mjestu Liješće, općina Brod koji je u Tolisi na regionalnoj cesti R 463b sudjelovao u prometnoj nezgodi upravljajući motociklom. Imenovani je u nezgodi zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

    Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 426 vozila i vozača. Uručili su 130 prekršajnih naloga i 23 obavijest o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 4 vozila i vozača.

    OSTALI DOGAĐAJI

    Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja

    Dana 06. lipnja 2023. godine oko 01,48 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena vika i galama u obiteljskoj kući T.B. koja se nalazi u ulici 102 odžačke HVO brigade u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 11,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom B.T. prijavljuje da ima problema sa A.M. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je A.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je djelatnik DZ Orašje prijavio da je u dvorištu obiteljske kuće u Draganovcima pronašao beživotno tijelo M.S. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 15,03 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.H. prijavio pronalazak neeksplodiranog ubojitog sredstva. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 17,11 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je P.G. prijavio nesuglasice sa svojim bratom M.G. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je M.G. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

    Dana 07. lipnja 2023. godine oko 19,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.I. prijavio nesuglasice sa svojom bivšom suprugom N.I. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Dana 07. lipnja 2023. godine službenici kriminalističke policije PU Orašje su došli do operativnih saznanja da je I.K. rođen 2001. godine, nastanjen u Kostrču izvršio KD „Teška krađa“ koje je prijavljeno 03.06.2023 godine, a koje se dogodilo u Kostrču. Imenovani je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će na istim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

    Dana 10. lipnja 2023. godine oko 00,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena preglasna glazba u ugostiteljskom lokalu October u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je upozorila konobara u navedenom lokalu koji je glazbu utišao.

    Dana 11. lipnja 2023. godine oko 08,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PU Tuzla prijavio da je S.K. iz Odžaka, koja je sudjelovala 27.05.2023 godine u prometnoj nezgodi na području Odžaka, preminula u SKC Tuzla. Istog dana u vremenu od 18,00 do 20,00 sati dežurni istražitelj, tehničar i nadležni tužitelj su nazočili obdukciji tijela preminule S.K. koju je izvršio dežurni liječnik-patolog na odjelu patologije SKC Tuzla.

    Dana 11. lipnja 2023. godine oko 19,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.B. iz Odžaka prijavila pisanja neistinitih informacija u vezi navedene na facebook profilu „Mako Matić“ koji se nalazi na facebook stranici „Slobodno reci“. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

    Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 35 nepoznatih osobe te su izvršili 5 pratnji, 6 osiguranja javnih okupljanja i povremene obilaske školskih ustanova i vrtića na području Županije Posavske.

    Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 175 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

    Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 27 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

    GLASNOGOVORNIK
    Zdenko Ćubel

    spot_img
    spot_img

    Posljednje obavijesti